Hírek
A Projekt hírei
2022.01.24.
A 2022. január 31-én záruló TPLAB projekt bemutató tréninget szervezett a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzatoknak, területfejlesztéssel, programtervezéssel foglalkozó szakembereknek és döntéshozóknak. Az Interreg V-A Szlovák-Magyar Együttműködési Program által támogatott három nyelvű területi adat- és információszolgáltató platform sikert aratott, a résztvevők a szélesebb körű használatáról, a további lehetőségekről érdeklődtek
2022.01.19.
A Nyugat-Pannon Nonprofit Kft., mint a TP LAB (Interreg SK-HU) projektben résztvevő magyar partner és a fejlesztést stratégiai partnerként támogató Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat meghívja Önt a megvalósult határon átnyúló területi adat- és információ szolgáltató platform (http://tplab.lechnerkozpont.hu/hu/web-service) használatát bemutató eseményre.
2021.12.13.
A TPLAB projekt eredményeit december 9-én zárókonferencia keretében mutatták be a résztvevő partnerek: a pozsonyi Térségi Tervezési Intézet (IPP) és Műszaki Egyetem (STU), valamint a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. és a Lechner Tudásközpont. Az Interreg V-A Szlovák-Magyar Együttműködési Program által támogatott projekt keretében három nyelvű területi adat- és információszolgáltató platform készült Szigetköz és Csallóköz tágabb térsége számára, ezenkívül két Living Lab helyi szolgáltató iroda kezdte meg működését Győrben és Pozsonyban.
2021.12.06.
A TP LAB Területi Tervezési Laboratórium (Territorial Planning Laboratory) 2021. december 9-én 10 órától tartja meg sajtónyilvános záró konferenciáját online formában. A program felkért előadói rövid, 15-20 perces prezentációkban mutatják be a projekt eredményeit, az elkészült digitális szolgáltató platformot, valamint a már működő Living Lab-eket, amelyeket Győrben és Pozsonyban hoztak létre a szolgáltatás tesztelésére, fejlesztésére és a felhasználók igényeinek kielégítésére. A rendezvény nyilvános része 12.20-ig tart.
2021.12.03.
A Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. meghívja a projektben résztvevő partnerek - az Institute of Spatial Planning, a Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft., a Szlovák Műszaki Egyetem SPECTRA EU Kiválóság Központ - munkatársait, valamint a terület- és városfejlesztés, illetve digitális szolgáltatásfejlesztés iránt érdeklődőket, az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Programban megvalósuló „TP LAB” (Területi Tervezési Laboratórium) című SKHU/1902/4.1/079 regisztrációs számú projekt záró konferenciájára és sajtótájékoztatójára.
2021.09.07.
A Lechner Tudásközpontban tartotta első testületi ülését a TP LAB. A digitális tudásnak is az élhető környezet és a fenntartható tájhasználat kialakítását kell szolgálnia, ebben a tanácsadó testület is segíti a Territorial Planning Laboratory munkáját – hangzott el a TP LAB projekt első tanácsadó testületi ülésén. A Lechner Tudásközpontban augusztus 31-én megtartott összejövetelen a résztvevők egyeztették az előttük álló feladatokat, és megosztották egymással gondolataikat, elképzeléseiket a további új, innovatív lehetőségekről is.
2021.06.10.
Együttműködés, műhelymunka, ötletcsere. Kiemelt fontosságú az adatszolgáltatás és a helyi felhasználók, valamint a szlovák és magyar oldal közötti összhang megteremtése – hangsúlyozták a résztvevők a TP LAB május 31-én megrendezett helyi szakmai találkozóján. A rendezvény fő célja az együttműködés megalapozása, egymás ötleteinek meghallgatása, valamint a korábban kiküldött igényfelmérő kérdőív válaszainak bemutatása, pontosítása, megvitatása volt.
2021.05.28.
Az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Programban megvalósuló „TP LAB” (Területi Tervezési Laboratórium) című SKHU/1902/4.1/079 regisztrációs számú projekt vezető partnere, a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. és magyar partnere, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. nevében ezúton meghívjuk Önt a Győrött megrendezésre kerülő helyi találkozóra.
2021.02.03.
Január 28-án sajtókonferenciát és kick-off meetinget tartottak a TP LAB projekt résztvevői.
2021.01.25.

Január 28-án sajtókonferenciát és kick-off meetinget tart a TP LAB